Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΫΓΕΤΟΣ 2404 m. ΚΥΡΙΑΚΗ 18 /9/2011

Κοιτάζοντας τα μηνύματα μου στο FORUM της σελίδας  http://www.sota.gr/ ο Πάνος SV1COX μας προσκαλούσε για μια ανάβαση στον Ταΰγετο. Δεν έχασα την ευκαιρία να βρεθώ για μια ακόμη φορά στο βουνό. Το ραντεβού κλείστηκε, για την Κυριακή στην βρύση του Μαγγανιάρη στις 8:30 το πρωί. Στην ανάβαση μαζί μας θα ηταν και ο SV1KYQ Κώστας με τον Χριστόφορο SV2GQO που συμμετέχουν και αυτοί στο SOTA.
Ξεκίνησα από την Τρίπολη στις 7:00 το πρωί. Ο δρόμος σχεδόν άδειος για την Σπάρτη έτσι βρέθηκα στις 8:20 στην βρύση του Μαγγανιάρη. Σε λίγο έφτασαν ο Πάνος με τον φίλο του τον Μπάμπη, ο Κώστας SV1KYQ και Χριστόφορος SV2GQO. Όλα ήταν κανονισμένα, ένα αγροτικό αυτοκίνητο μας προώθησε έως στις καρυδιές κάτω από το καταφύγιο για να κερδίσουμε χρόνο. Ο δρόμος ως συνήθως, κακής βατότητας δεν φτάνεις ούτε μέχρι το καταφύγιο πια!

Στο καταφύγιο κάναμε μια στάση ανασύνταξης να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες. Αυτό που παρατήρησα ήταν μια τρύπα στο κάτω όροφο του καταφυγίου μάλλον κάνουν ανακαίνιση ή τους έκαναν ριφιφί !
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ


Ο καιρός ήταν πολύ καλός που βοηθούσε στην ανάβαση. Σε όλη την πορεία δεν βάλαμε γλώσσα μέσα μας ,κεραίες, μηχανήματα, ψηφιακές επικοινωνίες, αναμεταδότες, τίποτε δεν έμεινε ασχολίαστο. Φτάσαμε στην κορυφή το μεσημέρι κάνοντας μόνο δυο στάσεις ,στις Γούβες και στις Πόρτες. Παρά την κούραση, άρχισε αμέσως το στήσιμο των κεραιών . Η διάσημη φορητή κεραία BUDDIPOLE και η  ARROW II  SATELLITE, η ιδιοκατασκευη J POLE PORTABLE.
SV2GQO  SV1KYQ

J POLE PORTABLE
SV3GLI
Ξεκίνησα να κάνω κλήσεις, ακούστηκαν πολλοί ραδιοερασιτέχνες κυρίως από την Αθήνα ο SV1JRS Στράτος, ο SV1MRV Δημήτρης από το Κερατσίνι, ο Χρήστος SV1JGP, ο Παναγιώτης SV1IZF, ο φίλος Γιώργος SV1JCO, οι συνάδελφοι SV2KGA Αδάμος και ο SV2NCH Γιώργος από την κορυφή SV/EP-039 , O πρώτος του SOTA στην Ελλάδα SV2BZM ο Δημήτρης που ακούστηκε από την κορυφή SV/AT-006 και βέβαια ο φίλος Ντίνος SV3IEG από την Κεφαλλονιά.

Η κατάβαση έγινε ομαλά με πολύ κουβεντούλα και κέφι, φτάσαμε στην βρύση του Μαγγανιάρη με το σούρουπο. Χαιρέτησα την παρέα και αναχώρησα για την Τρίπολη.Ότι και να πω είναι λίγο , ο Πάνος οργάνωσε τέλεια μια ορειβατική εξόρμηση με κάθε λεπτομέρεια.

Θαύμασα τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που είχε ο Κώστας SV1KYQ, θα έλεγα ότι άγγιζε το τέλειο SOTA.

SV1KYQ
Την απλότητα του Χριστόφορου SV2GQO κατά την διάρκεια όλης της ανάβασης με επαφές στο D-star.

SV2GQO
Την άνεση που είχε ο Πάνος SV1COX στις επαφές με CW. Καθάρισε σε ελάχιστη ώρα με το κομψοτέχνημα της elecraft που έχει κατασκευάσει μόνος του !
SV1COX
Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να ‘μαστε καλά να περπατήσουμε όλοι μαζί και πάλι.

PHOTOS : SV3GLI, SV2GQO,SV1KYQ,SV1COX