Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

ΛΕΣΒΟΣ ΚΟΡΦΗ ΒΙΓΛΑ ΥΨ. 589 m. AG-007 SUMMITS ON THE AIR – SOTA

 Ο Αύγουστος ως συνήθως μας βρίσκει να παραθερίζουμε σε θάλασσα ή βουνό. Φέτος επιλέξαμε την Λέσβο ( Μυτιλήνη ). Παραμεθόριος περιοχή, μακριά από τα συνηθισμένα, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 Όταν ασχολείσαι με το SOTA βέβαια, δεν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες. Ανοίξαμε χάρτες, βρήκαμε την κατάλληλη κορφή, σχεδιάσαμε και πρωί – πρωί εξορμήσαμε.

 Αφού πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινήσαμε να βρούμε την κορφή. Ο δρόμος στενός μέσα στα ελαιόδεντρα εναλλάσσεται με γυμνές πλαγιές, συνεχίζοντας συναντάμε το αιολικό πάρκο με τις ανεμογεννήτριες. Εκεί αφήνουμε το αμάξι φορτωνόμαστε τα σακίδια και ξεκινάμε. Η διαδρομή εύκολη και μέσα σε μίση ώρα και με την βοήθεια του GPS βρίσκουμε το τριγωνομετρικό κολωνάκι κρυμμένο πίσω από έναν μαντρότοιχο. 


SV3GLI/8/P


Μαζί μας έχουμε την περίφημη κεραία J-POLE.  Στήνεται εύκολα έχει μικρό βάρος, δεν χρειάζεται συντονισμό, έχει αρίστη εκπομπή και λήψη και πάνω απ όλα την κάναμε και Portable. 


J - POLE  PORTABLE
 Για μια ακόμη φορά απάντησε ο Γιώργος SV2NCH, ακολούθησαν ο SV2FLL, SV2IPF ,SV2OXA, SW2LUT. Όλοι από την πόλη της Κατερίνης. Η ισχύς ήταν στα 4 watts. Έκπληξη ήταν ότι τους άκουγα πεντακάθαρα λες και ήταν δίπλα μου, βγάζουμε τις σχετικές φωτογραφίες και αναχωρούμε για το απολιθωμένο δάσος που είναι σχετικά κοντά. Επιστρέψαμε αργά το απόγευμα κατενθουσιασμένοι.Η βραδιά έκλεισε με ουζάκια και special μεζέδες, δίπλα στην θάλασσα άλλωστε στην Μυτιλήνη βρισκόμασταν.