Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Όρος ΔΙΡΦΥΣ 1743 m. SV/EV-001 ΣΑΒΒΑΤΟ,ΚΥΡΙΑΚΗ 14 - 15 /5/ 2011




ΟΡΟΣ ΔΙΡΦΥΣ 1743 m.



Ένας προορισμός αλλιώτικος, βουνό και θάλασσα, χειμερινός ή καλοκαιρινός, όποια εποχή και να το επισκεφτείς έχει την μαγεία της . Το δύσκολο βέβαια δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή της Δίρφυς ,αλλά να πετύχεις καθαρό καιρό για να θαυμάσεις την απέραντη θέα του Αιγαίου και των άλλων περιοχών, διαφορετικά θα έχεις κάνει μια ακόμη ανάβαση.


ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Έτσι διαλέξαμε την κατάλληλη εποχή με καλό καιρό γιατί στην κορυφή θα μέναμε για αρκετή ώρα , λόγω του SOTA.

Η καλύτερη προσέγγιση του βουνού γίνεται από την στενή της Ευβοίας , ένα χωριό οπού μπορείς να διανυκτερεύσεις σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής και να γευτείς την τοπική κουζίνα στις καλές ταβέρνες δίπλα στο ποτάμι , εάν βέβαια βρείτε τραπέζι το σαββατοκύριακο.

Εμείς προτιμήσαμε αντίσκηνο, έξω από το χώρο του καταφυγίου με ωραία θέα κ’ βουνίσιο αέρα, πιο πέρα και ένα τροχόσπιτο με Γερμανούς φυσιολάτρες που έκαναν πεζοπορία στα γύρω δάση.


Το απόγευμα αρχίσαμε το μαγείρεμα και το βράδυ μας βρήκε να τρώμε γύρω από την λάμπα της κατασκήνωσης, πίνοντας ημίγλυκο κρασί Νεμέας, που δίνει ενέργεια για την ανάβαση και φτιάχνεις και κεφάλι!



Πρωί – πρωί τον εξοπλισμό στην πλάτη και στο μονοπάτι της ράχης, που εκτός από δυο σημεία είναι γενικά στρωτό με πλούσια σηματοδότηση με κίτρινη μπογιά. Πλησιάζοντας στην κορυφογραμμή περνάς από μυτικια δεν αποτελούν όμως πρόβλημα . Το βουνό έχει δυο κορυφές με δυο κολωνάκια ΓΥΣ με μικρή διαφορά ύψους. Εμείς πήγαμε και στις δυο περνώντας από τις δολίνες με τις χιονούρες. Εδώ το GPS μας έδειξε την υψηλότερη κορυφή. Εκεί αντικρίσαμε και συντρίμμια από πολεμικό αεροπλάνο ότι απέμεινε δηλαδή.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΡΦΥ


Στήνουμε τις κεραίες και ο Κώστας ξεκινά κλήσεις στον ασύρματο για το SUMMITS ON THE AIR ( SOTA ).
 Ένας με τον άλλον απαντούν, Πρώτος ο Δημήτρης SW1MRV από το Κερατσίνι ,από την Αθήνα ο ALBY SV1HX mobile.
 O Ανδρέας SV3ANY από το Ξυλόκαστρο, ο Δημήτρης SV1NPO mobile από την Αθήνα. Ο συνάδελφος Γιώργος SV2DVE από την πόλη της Κατερίνης χωρίς βέβαια η κεραία να κοιτά την κατεύθυνση αυτή. Ο παντελής SW1KWY από το Ίλιον και στη συνέχεια γίνονται επαφές με τον Μιλτιάδη SV1FTD, από την Λαμία.



Μια στάση για νερό και μια μπάρα δημητριακών και συνεχίζει με τον
Γιώργο SV3MGG από την Κόρινθο, τότε ο Κώστας πλέον μου λέει να αλλάξουμε κατεύθυνση στην κεραία και την στρέφουμε προς Βόρεια Ελλάδα και ακούμε,
τον Δημήτρη SV7TL από την Καβάλα με full display. Απομένει το κερασάκι στην τούρτα. Γυρίζουμε την κεραία για Δωδεκάνησα και Κρήτη με μεγάλη μας χαρά, απαντούν οι Σύντεκνοι από την Κρήτη. Ο Γιάννης SV9DRA από το Ηράκλειο και
 ο Κώστας από τα Χανιά SW9KIQ ενδιάμεσα ακούστηκε και ο SV1DEK από την Αθήνα. Όλες οι επαφές έγιναν με Fm διαμόρφωση στους 145 MHz .


YAGI GAMMA MATCH 3 ELEMENTS PORTABLE

SUMMITS ON THE AIR SV3GLI/8/P
 Ο χρόνος μας πιέζει, πρέπει να επιστρέψουμε ,έχουμε να ξεστήσουμε και το αντίσκηνο. Στην κατάβαση συναντάμε και άλλους ορειβάτες ανεξαρτήτους άλλα και από τον ΕΟΣ Χαλκίδας. Μαζεύουμε τα πράγματα και αναχωρούμε. Στην Στενή κάνουμε στάση για τα καθιερωμένα παϊδάκια κ.τ.λ. κοινώς έγινε κατεδάφιση. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στην Εύβοια θα μαγευτείτε . Στο αμάξι, στο γυρισμό σχεδιάζουμε την επομένη εξόρμηση μας.