Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

SV/ PL – 158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m. Μαίναλο. SUMMITS ON THE AIR

SOTA

LOC: KM17 dp

Κυριακή 03/04/2011

Μετά το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας και κοντά σε αυτό υπάρχει μια κορυφή που δεν έχει μεγάλη επισκεψιμοτητα , το όνομα της Μαύρη Κορυφή.


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m.

Αυτό γίνεται για δυο κυρίως λόγους, όταν έρθει κάποιος επισκέπτης στην περιοχή θα προτιμήσει να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του Μαίναλου που είναι η Οστρακίνα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στην βάση της υπάρχει μια στάνη που μετά το Μάιο είναι δύσκολο να περάσεις από εκεί λόγω των τσοπανόσκυλων, άρα η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας και η άνοιξη.

Το μονοπάτι με τα πλέον ελάχιστα και ξεβαμμένα κόκκινα σημάδια ξεκινά από την στάνη αφού έχεις περάσει την διασταύρωση για το χιονοδρομικό κέντρο, πηγαίνοντας για την Βυτίνα. Η διαδρομή εύκολη και σύντομη, σε μισή ώρα είσαι στην κορυφή. Η Μαύρη Κορυφή έχει υψόμετρο 1818 μέτρα άλλα δεν έχει καλή ορατότητα, μπροστά της βρίσκεται η Οστρακίνα 1981 m.


ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m.

SV/PL -158  1818m. SUMMITS ON THE AIR  SV3GLI/P

Για κεραία χρησιμοποίησα την YAGI των 3 στοιχείων, την δοκιμάζω να δω πως περνά στις δύσκολες περιοχές. Η ισχύς τα 4 watts από το YEASU VX - 5R. Μαζί μου είχα και την γέφυρα στάσιμων Diamond SX - 600 που την θεωρώ αρκετά αξιόπιστη στις μικρομετρικες ενδείξεις.


DIAMOND ANTENNA SWR  SX-600

Αρχίζω τις κλήσεις και ο πρώτος που απαντά είναι ο γνωστός στο sota SW1JCO ο Γιώργος από την Αθήνα, με ενημέρωση του Γιώργου διακόπτω μια συζήτηση στους 145.275 MHz και κάνω 2 επαφές με τους SV1HE Γιάννη ( πασίγνωστος για τις ανακοινώσεις μηχανημάτων από την Ε.Ε.Ρ. ) και τον SV1IZY Νίκο από την περιοχή του Βύρωνα. Τους ευχαρίστησα και άλλαξα συχνότητα για να συνεχίσουν την κουβεντούλα τους.

Συνέχισα στους 145.500 MHz και με διαμόρφωση FM, τις επαφές με Ζάκυνθο και τον SW8NAZ Σπύρο, ενώ η ισχύς μου είχε πέσει στα 2.5 watts ακούστηκε ο Παναγιώτης 
SV3QPP από τον πύργο Ηλείας και στρίβοντας την κεραία στην κατεύθυνση αυτή, επιτευχθεί με επιτυχία το QSO. Η τελευταία επαφή έγινε με το Άργος και τον Χρήστο SW3ISC με ισχύς των 2 Watts.

2,5 WATTS

Θέλω να ευχαριστήσω και από το blog, όλους τους συνάδελφους που ανταποκρίνονται θετικά σε αυτή την προσπάθεια του SOTA.