Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΖΑΚΥΝΘΟΣ SUMMITS ON THE AIR, ΙΟ - 004 ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ 757 m.


 Στη Ζάκυνθο  βρεθήκαμε για κάποιες δουλειές . Το σαββατοκύριακο θα είχε άστατο καιρό και δεν ήμουν σίγουρος εάν θα πηγαίναμε στην κορυφή του βουνού. Πήρα μαζί μου το σακίδιο  και τα σύνεργα SOTA, κεραίες ,ασύρματους  κλπ. Τα ‘ριξα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκίνητου και ξεκινήσαμε για την Ζάκυνθο.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στα Επτάνησα δεν είχα πάει ξανά .Η Ζάκυνθος είναι απέναντι από τον νόμο Ηλείας και έχει διασύνδεση με το λιμάνι της Κυλλήνης, αλλά και αεροπορικώς. 

ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Το φεριμπότ κάνει 1 και 10 λεπτά  για να περάσει απέναντι. Ο καιρός καλός αλλά πάνω από την Ζάκυνθο είχαν εμφανιστεί τα πρώτα σύννεφα. Στο καράβι γινόταν χαμός λογω των σχολικών εκδρομών που έχουν αρχίσει. Η τουριστική κίνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και γενικά  απολαμβάνεις το νησί καλυτέρα.
 Την παρασκευή ασχοληθήκαμε με τις υποχρεώσεις που είχαμε. Ελεύθερες μέρες το Σάββατο και η Κυριακή. Από την Παρασκευή το βραδύ είχε αρχίσει το ψιλόβροχο. Το Σάββατο σηκωθήκαμε  με βροχερό καιρό, έβρεχε για τα καλά. Χρόνο είχαμε αρκετό μπροστά μας, πήραμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε προς τα ορεινά του νησιού με το αμάξι . Αδιάβροχα είχαμε κοντά μας αλλά το επικίνδυνο θα ήταν να σηκώσουμε την κεραία στο βουνό.
 Ευτυχώς  η βροχή σταμάτησε. Αφήσαμε το αμάξι στους πρόποδες του βουνού εκεί που τελειώνει η άσφαλτος, στα λατομεία.
 Κάναμε μίση ώρα να ανέβουμε στον κορυφή του βουνού στον Βραχίονα 757 μέτρα.
 Το σύννεφο παντού και η ορατότητα περιορισμένη. Συναρμολόγησα γρήγορα τον ιστό και την κεραία όλη διαδικασία κράτησε 5 λεπτά. Για κεραία θα χρησιμοποίησα μια μικρή YAGI VHF 3 ELEMENTSGamma match..  Και φυσικά τον φορητό μου YEASU VX – 5R .

YAGI VHF 144 MHZ  3 ELEMENTS 7 DB GAMMA MATCH

 Όλες τις ελπίδες της είχα αποθέσει στην κεραία. Θα μιλαγα με fm διαμόρφωση σε χαμηλό υψόμετρο 757 m.   και ισχύ περίπου τα 4 watts, Σάββατο πρωί  που όλοι τρέχουν για δουλειές.
 Η κεραία αποδίδει 7 db προς την κατεύθυνση με καλό  front to back 35 db.

SV3GLI/8/P SOTA ZAKYNTHOS VRACHIONAS 757 m. SV/IO - 004

  Ξεκινώ τα QSOs από τους 145.375 πρώτος ακούστηκε ο SW1KFE/m (mobile) Δημήτρης  από την Γαβρολιμνη στο Ρίο απέναντι από την Πάτρα.   Αρκετά καλά για αρχή . Αλλάζω συχνότητα και πάω στους 145.500  εκεί θα κάνω επαφές με τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες από τον Πύργο Ηλείας  SV3QPA/P Γιώργο, SV3BEF Ξενοφών, SV3JZS  Δημήτρη, τον Σταύρο SV0FM από την Κεφαλονιά, SW8KOA Νίκο από την Ζάκυνθο, Τον SV3ORE Θεοτόκη από την Πάτρα, Τον  SV1JHV Γιώργο από την πόλη  Αγρινίου , Τον SV6GMR/m  Θεόδωρο από την Άρτα  που βρίσκεται mobile στο Κομπώτη της Άρτας, 147 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή , και στο τέλος θα μιλήσω SV8JE  Χρήστο από το Αργοστόλι. Θα τους ευχαριστήσω  όλους  και θα αρχίσει η αποσυναρμολόγηση του ιστού και της κεραίας. 

 Κατεβαίνοντας από το βουνό μέσα στο σύννεφο ανακαλύψαμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Ζακύνθου.
 Τελικά η Ζάκυνθος με εντυπωσίασε με την απερίγραπτη ομορφιά της, εάν και χειμώνας  ακόμη. Ένα είναι σίγουρο ότι θα την επισκεφτώ και καλοκαίρι.
ΛΙΜΑΝΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ