Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981 m. - SUMMITS ON THE AIR ( SOTA ).

ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981 Μ.
  

Είναι Σάββατο ξημερώματα , τα αρκαδικά βουνά έχουν σκεπαστεί με χιόνια για τα καλά. Ο καιρός τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν καλός με ηλιοφάνεια και παγετό τις νυχτερινές ώρες.

Έτσι αποφασίσαμε να πάμε στην Οστρακίνα μια χειμερινή βόλτα. Η Οστρακίνα είναι το βουνό που αρχίσαμε παλιότερα σαν πρώτο χειμερινό για την εκπαίδευση μας , αλλά πάνω απ όλα είναι το αγαπημένο μας βουνό.

Ξεκινήσαμε πρωί από την Τρίπολη στις 8 :15 δεν υπάρχει βιασύνη και σε 45 λεπτά βρισκόμαστε στο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας. Φέτος δεν λειτουργεί λόγω διαχειριστικών και οικονομικών προβλημάτων.

Το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης ήταν το μόνο ανοιχτό με κάποιους ορειβάτες που είχαν διανυκτερεύσει εκεί, συναντήσαμε και τον παλιό μας φίλο, συν ορειβάτη τον Γιάννη Πετρόπουλο. Αφού χαιρετηθήκαμε, ξεκινήσαμε με τον Κώστα την ανάβαση μας από την κλασική διαδρομή.

Το χιόνι ανά περιοχές αγγίζει το 1,50 μέτρο. Φτάνοντας το χιόνι από το γόνατο έως τα σκέλια και αλλάζοντας διαδοχικά σειρά, ανοίγουμε βήματα έως την λάκα, που ξεκινάει η κόψη της βόρειας ράχης για την κορφή του βουνού. Εδώ το χιόνι είναι καλύτερο μόνο η μπότα μπαίνει μέσα αφού σπάσει η παγωμένη του κρούστα. ακολουθούμε την ράχη και καταλήγουμε στην κορυφή.

Εκεί στήνουμε τον αυτοσχέδιο ιστό και την κεραία VHF/UHF για τις επαφές SOTA.

Ο Κώστας SV3GLI/P ξεκινά αμέσως τις επαφές με αδειούχους ραδιοερασιτέχνες από διαφορές πόλεις της Ελλάδος. Μιλά με τον Άρη SWIGZH, τον Γιάννη SV1JSN, και τον Χαράλαμπο SW1NZJ από την περιοχή της Αττικής, συνεχίζει με τον Σταύρο SV0FM από την Κεφαλλονιά και τους SV3JZS ,SWINQG/3, από τον πύργο Ηλείας και τον SV3DJI/P από τα Λεχαινά Ηλείας .

Μέσα σε 15 λεπτά είχε τελειώσει. Τον βοηθώ να μαζέψουμε και αναχωρούμε από την κορυφή. Κατεβαίνουμε από την ίδια διαδρομή που ανεβήκαμε, τώρα είναι πιο εύκολο, ακολουθώντας τα βήματα που ανοίξαμε στην ανάβαση.

Σύντομα βρισκόμαστε στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού, αλλάζουμε γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή.

Περάσαμε καλά, αλλά μας στενοχώρησε το γεγονός ότι το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνας δεν λειτουργούσε.

Πιστεύουμε η νέα διοίκηση του Εος Τρίπολης να καταφέρει να το λειτουργήσει τη νέα σεζόν, μιας και αυτό είναι το στολίδι της Αρκαδίας.